Musik

Fler hits – störst variation!
Radio Trebys motto är att bjuda på en bred musikmix som spänner sig från 50-talet fram tills dagens nya hits. Vår målgrupp med musiken som spelas är 30 – 65 år, det man kan kalla ”musik för vuxna öron”. Förutom en bredd i musiken så har vi långa spellistor vilket gör att det verkligen blir ”Fler Hits – Störst Variation”. En ny låt ska inte bli sönderspelad på Radio Treby, då det minst måste gå 7 timmar innan samma låt kan spelas igen. Och när det gäller den äldre musiken så kan det ta upp till en månad innan samma låt kommer igen. Detta blir en stor blandning av musik och det finns så mycket bra musik som gjorts genom alla tider. När vi lägger in mer musik är det inte bara nya låtar utan även klassiker som du som lyssnare kommer gilla.

Temaprogram
Sedan 2014 har vi valt att sända tema program med dom mest populära musikgenrerna på kvällarna mellan 20:00 – 22:00.
Måndagar är det 50- och 60-talet som är i fokus , vi blandar Rock’n’roll, rockabilly, svenska klassiker och kallar programmet för ”Retrokväll”. Tisdagar släpper vi loss countrymusiken under två timmar och här blandas nytt och gammalt under programmet ”Countrykväll”. Onsdagar då är det rocken som ligger i fokus och då är det både klassiska rocklåtar men även nya rocklåtar som dånar ut i radion under ”Rockkväll”. Under torsdagskvällen är det dags att dansa bugg eller foxtrot, här blandas dansbandsmusik från flera decennier i ”Dansbandskväll”. Temaprogrammen presenteras i samarbete med Ginza.

Önsketimmarna
Ett av våra populäraste program på Radio Treby är ”Önsketimmarna” som sänds fredagar mellan 14:00 – 16:00. Här kan man önska precis vad man vill, vi har dock inte alla låtar i vårt arkiv men det mesta. Det är just under bara dessa timmar som det finns möjlighet att önska låtar och skicka hälsningar.

Afterwork
Våra fredagskvällar 16:00 – 21:00 fyller vi upp er lyssnare med massa skön partymusik som blandas och ges av stationens egna DJ Svante Dalemo. Hits från dansgolven blandas med kuriosa kring musiken, allt för en skön fredagsfeeling.

Påverka musiken i Treby
Känner du att det saknas eller spelas för mycket av något i Radio Treby, då vill vi veta detta för att kunna göra en så bra musikmix som det bara går. Eller har du ett band som ni tycker skulle kunna spelas i Treby, då ska ni höra av er till vår musikproducent genom att maila musik@radiotreby.se